La cancel·lació d’una hipoteca és un procés que pot semblar aclaparador, però amb l’orientació adequada, es pot convertir en una experiència alliberadora. A VIUHI, coneixem la importància d’assolir la llibertat financera tan anhelada, per la qual cosa hem elaborat una guia pas a pas per ajudar-te a cancel·lar la teva hipoteca de manera efectiva.

Pas 1: Comprèn el contracte d’hipoteca

Abans d’embarcar-te en la cancel·lació, és crucial entendre els detalls del teu contracte d’hipoteca, per això examina els termes, condicions i possibles penalitzacions per cancel·lació anticipada.

Pas 2: Avalua la teva situació financera

Analitza la teva situació financera actual i determina si tens els recursos necessaris per liquidar la hipoteca, com ara estalvis, bonificacions o fins i tot la possibilitat de refinançar.

Pas 3: Consulta amb un professional financer

Un assessor financer pot proporcionar orientació personalitzada sobre com abordar la cancel·lació de la teva hipoteca. Avalua totes les opcions disponibles i pren decisions segons aquesta informació.

Pas 4: Estableix un pla de pagament addicional

Dissenya un pla per fer pagaments addicionals a la teva hipoteca, com augmentar els pagaments mensuals o fer pagaments addicionals anuals, així s’accelerarà el procés de cancel·lació.

Pas 5: Verifica possibles penalitzacions

Abans de fer pagaments anticipats, verifiqueu si el vostre contracte d’hipoteca imposa penalitzacions per cancel·lació anticipada, cal comprendre les condicions i ajustar la vostra estratègia en conseqüència.

Pas 6: Acumula un fons de reserva

Crea un fons de reserva per cobrir possibles despeses associades amb la cancel·lació, com ara taxes administratives o costos legals.

Pas 7: Negocia condicions favorables

Si és possible, negocia amb la teva entitat financera per obtenir condicions més favorables a la cancel·lació de la hipoteca. Algunes institucions poden oferir descomptes per pagaments anticipats.

Pas 8: Realitza pagaments addicionals de manera consistent

Segueix el teu pla de pagaments addicionals de manera consistent, la disciplina financera és clau per accelerar el procés de cancel·lació.

Pas 9: Monitoritza el teu progrés regularment

Revisa regularment el teu progrés cap a la cancel·lació, ajusta la teva estratègia segons calgui i celebra les fites aconseguides.

Pas 10: Completa el procés de cancel·lació

Un cop hagueu acumulat els fons necessaris, completa el procés de cancel·lació de la hipoteca. Assegureu-vos d’obtenir la documentació adequada i feu l’alliberament d’aquesta càrrega financera.


A VIUHI, t’ajudem i t’orientem cap a la llibertat financera. Amb aquests 10 passos efectius, podràs encaminar-te cap a la cancel·lació de la teva hipoteca i obrir camí a un futur financer més sòlid. Preparat per prendre el control de les teves finances? Contacta’ns avui mateix per obtenir més informació i començar!

Segueix-nos a Instagram per a més consells i actualitzacions de propietats.